Inspiratie

Ik vind het woord zo mooi, het heeft zoveel betekenis en voor iedereen weer anders. Voor mij is inspiratie iets wat ik spontaan zonder te zoeken tegen kom. Iets waarbij ik soms mijn adem even inhoud of iets waardoor er een glimlach ontstaat. Maar het kunnen ook woorden zijn ik echt voel, een gesprek met iemand, kleuren op papier of in de natuur, een foto die me raakt, muziek of vormen. Eigenlijk dus iets wat moeiteloos op mijn pad komt, en wat ik op dat moment nodig heb.

Wanneer ik wil schrijven, komen de woorden vanzelf. Ik hoef er niet bij na te denken. Maar soms wanneer ik vind dat ik moet schrijven, lukt het me niet. Ik vind het altijd erg knap wanneer mensen met deadlines werken, misschien is dat niet aan mij besteed, wordt ik er zenuwachtig van. Maar schrijven omdat iets af moet kan ik niet, of ik kan het nog leren. Schrijven is ook niet iets waar ik voor geleerd heb, of altijd deed. Op een dag begon ik en het eindigde in Vliemeisje deel 1. Ik had voor Vliemeisje plaatjes, woorden en ideeen in mijn hoofd. En door twee lieve meiden werd het werkelijkheid. Vliemeisje is ook niet perfect, het is door mij aan jou geschreven, dus misschien zijn sommige zinnen niet oke of konden teksten anders. Voor mij was het perfect goed, alle teksten zijn geschreven op mijn mobiel, zomaar ergens tussendoor. Mijn laptop deed het niet, en om eerlijk te zijn vond ik het ook wel leuk en handig. Ik kon namelijk overal en nergens teksten noteren. Ik heb ook geen teksten nagelopen, omdat ik schreef zoals ik het voelde, geloof ik dat het ook goed is. Wanneer ik er met mijn perfectionistische blik naar ga kijken, weet ik niet of je hem nu in handen zou hebben.
Vliemeisje deel 2 is bijna af, er ontbreken nog wat stukken, dus voor nu laat ik het even los. En wanneer de tijd daar is, zie je hem verschijnen.
Mijn doel voor Vliemeisje is dat ze met nog meer mensen mee mag lopen op hun reis in dit leven. Dat ik jou iets van mezelf mee mag geven, een stukje liefde, licht, eilandgevoel. En omdat ik zelf continue groei, groeit Vliemeisje met mij mee. Vliemeisje is wie ik ben, ze groeit, bloeit, valt en staat weer op. Ze leert, ontdekt, geniet, huilt en danst.

Liefs Marlies

2 gedachten over “Inspiratie

  1. Barbara zegt:

    Ik heb genoten van Vliemeisje I en kijk uit naar deel 2! heerlijk om zo het eiland door jouw ogen te mogen beleven ! Met je woorden en prachtige foto’s schenk je me regelmatig een fijn rustmomentje op de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *