Onze zelf gecreerde gevangenis

Onze zelf gecreëerde gevangenis.

 

We zitten gevangen, gevangen in de greep van onze emoties, overtuigingen, verhalen. We zijn gaan geloven dat wij deze zijn, we laten ons leiden door onze angsten, die niet van ons zijn.

 

Vroeger heb je geleden , maar nu laat je ego je geloven dat je nog steeds leidt.

 

  • Phil Goodlife-

 

 

We worden geboren in onschuld, hierna laten we ons vormen door wat we zien en horen. We laten ons leiden door hen die we geloven, en dit is geen aanval op onze ouders of anderen die ons door onze jeugd hebben begeleid. Ook zij zijn vergeten wie we echt van binnen zijn. En doordat wij het ook zijn vergeten, hebben we allerlei overtuigingen en patronen ontwikkelt die ons zouden moeten begeleiden in dit leven. Maar dit verandert, steeds meer mensen worden bewust dat we meer zijn dan dat we tot nu toe denken dat we zijn. 

 

We zijn vergeten om naar onze echte ik onze ziel te luisteren, om haar of hem te voeden en te voelen, om onze ziel onze weg te laten wijzen. We leven dit leven vanuit ons hoofd in plaats vanuit ons gevoel. We moeten weer gaan voelen en minder gaan denken, daar ligt het goud, de magie van dit leven. 

En hoe bewuster je hiervan wordt, hoe bewuster je wordt dat je alle beslissingen vanuit je hoofd neemt, dat je je overtuigingen laat bepalen welke kant je op gaat. 

 

Maar wat als die overtuigingen en patronen vanuit het verleden zijn, ze niet echt bestaan alleen in je hoofd. In het NU , dit moment bestaat er niets alleen energie. En dit is de kracht van loslaten. We kunnen die patronen, angsten en overtuigingen NU loslaten, want in dit moment bestaan ze niet. Ze zijn geen feit! Het is iets wat je bent gaan meenemen vanuit het verleden naar het Nu. 

Wat als wat je voelt NU niet van NU is, wat als wat je voelt alleen maar gevoeld wilt worden, zodat het daarna zoals het eigenlijk bedoeld is door je heen kan stromen?

 

Wanneer we die angsten, patronen en overtuigingen onder de loep gaan nemen, zit er altijd een verhaal aan vast. Een verhaal wat je vertelt dat je niet veilig bent, dat je het onder controle moet houden, of dat je bevestiging nodig hebt van iemand anders. Dat verhaal gaat altijd over het verleden of de toekomst, het is niet de waarheid! Kijk er maar eens naar, observeer het maar eens wanneer je een emotie voelt, welk verhaal zit hierin verborgen? Wat vertel je jezelf? Wat ben je gaan geloven?

Wanneer we onze angsten, overtuigingen, patronen kunnen zien kunnen we ieder moment de keuze maken wat we ermee doen. Ik wil je uitdagen om de volgende keer dat je een angst een belemmering voelt, deze te zien, te voelen, en dan samen met die belemmering toch datgene te doen wat je eigenlijk niet zou doen. Doe het, hoe vaker je dit doet, hoe meer je gaat ontdekken dat de angst niet de waarheid is. Dat jij niet die begrenzing bent. Dat je zoveel meer bent. 

 

Feel the fear , and do it anyway

 

Liefs Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *