Loslaten wie je denkt te zijn, en worden wie je bent

Loslaten wie je denkt te zijn, en worden wie je bent

 

Laat maar los, hoe vaak lezen en horen we dit. En iedere keer als ik dit las of hoorde dacht ik; ja dat wil ik maar hoe? Want hoe harder we ervan af willen, hoe harder we iets vasthouden. Hoe harder we vasthouden, hoe meer we tegen de stroom inzwemmen. Dus neem ik je mee in mijn ontdekking hoe je iets wel los kan laten.

 

In mijn vorige artikelen nam ik je mee in de Wet van de Aantrekkingskracht. Een korte samenvatting;  jij bepaalt wat je uitzend, en dus ook wat je creëert. Jouw gedachten creëren gevoelens, en die gevoelens creëren een trilling. Die trilling daar reageert het Universum op. We zijn energetische wezens, we bezitten alle kracht uit het universum. Jij kan alles creëren wat je wilt.  Het enige wat je hoeft te doen is de weg van de minste weerstand te kiezen.  En daar komt ook het stuk loslaten om de hoek kijken.

 

Want zodra je besluit om je te focussen op al je dromen en verlangens , kom je als vanzelf overtuigingen en patronen tegen. Want je ego is altijd bang, bang dat je hem vergeet, bang dat je oprecht gelukkig wordt. En wanneer je ego bang is, probeert hij je op allerlei manieren terug te brengen naar je huidige staat van zijn. Want daar is hij veilig ( schijnveiligheid). Je ego wilt het liefste van te voren weten waar hij aan toe is. Hij houdt ervan als je in je comfort zone blijft. Die patronen en overtuigingen heb je in je leven ontwikkelt, iedereen ontwikkelt deze. Het is ook een zekere manier van overleven, in verbinding zijn, ergens controle over hebben of je eigenwaarde koppelen aan een verwachting. Het is een functie van ons oer-brein ( ego). 

Identificatie met je gevoelens zorgen ervoor dat je ook in je comfort zone blijft. Ik ben bang, ik ben boos. We identificeren ons met onze gevoelens, maar we zijn ze niet! Gevoelens en gedachten zijn energie. En overtuigingen zijn gedachten waarin je blijft geloven en die je blijft herhalen. Daar zit dus meer energie  in.  Maar je kan al deze gevoelens en overtuigingen los laten simpelweg omdat je ze niet bent!! Poeh voelt dat goed of voel je nu weerstand? Het probleem is vaak dat de gevoelens die die overtuigingen met zich mee brengen, zo heftig zijn. Hierdoor geloof je echt dat jij dit bent. Maar geloof me het is alleen maar energie, het is niet wie jij in essentie bent. Jij bent geboren omdat je wist dat je alle kracht en energie bezit om je dromen en verlangens te manifesteren.  De pijn die je voelt is de overtuiging van je ziel die zegt je hoeft niet bang te zijn, je bent liefde. Je bent het waard, geloof in jezelf, zoals het Universum in jouw geloofd. 

 

Things are always working out for me           

 – Abraham Hicks-

 

Ik ga je meenemen in de reis van het loslaten. Oefen hier iedere dag mee, laat op ieder moment los wat je voelt. En ga ontdekken dat onder al die gedachten, patronen en overtuigingen er een heel mooi mens verstopt zit. De verandering ben jij! Jij kiest ervoor om die verandering te zijn, en hiermee kies je voor jezelf.

 

( Belangrijk je hoeft niks te veranderen of te doen, het enige wat je mag doen is zo goed als je kan voelen wat je voelt en de vragen voor jezelf met ja of nee te beantwoorden)

* Wat voel je nu in je lichaam? Welke sensaties neem je waar?

*  Mag je dit van jezelf even voelen, alleen voor NU

*  Kan je even ja zeggen tegen wat je voelt?

*  Voelt het alsof dit van jou is, of dat het iets zegt over jou?

*  Mag dat er even zijn? Alleen voor NU

* Kan je voelen dat je dit gevoel wilt veranderen?

* Mag dat er even zijn, alleen voor NU. 

    

*  Kun je jezelf dan nu de ruimte geven om dit gevoel los te laten?

*  Zou je het willen loslaten?

*  Wanneer laat je dit gevoel los (Nu of niet nu)

(de vragen kun je met ja en nee beantwoorden, er is geen goed of fout en met beide antwoorden laat je los. Herhaal bovenstaande minimaal 4 keer, tot je het gevoel niet meer voelt)

 

Als laatste wil ik je meegeven dat alle gevoelens voortkomen uit verschillende behoeften.

 

  • Behoefte aan controle
  • Behoefte aan zekerheid
  • Behoefte aan goedkeuring/liefde
  • Behoefte aan overleven
  • Behoefte aan anders zijn.

 

Oefen maar eens met het loslaten van je gevoel wat je nu hebt. En oefen later eens met het kijken waar die gedachten vandaan komt, dus uit welke behoefte komt dit voort en laat dan de behoefte los. Stel dezelfde vragen zoals hierboven beschreven. En let op je laat alleen de behoefte of de gedachte los. Dus wanneer je de behoefte aan controle los kunt laten, blijft er vertrouwen over.

 

En mocht je het nou fijn vinden om dit niet alleen te doen, vanaf de herfst ( datums worden bekend gemaakt via social media ( Instagram) of stuur me een berichtje) ga ik workshops starten waarin we in een kleine groep gaan ervaren wat loslaten met je

doet. Het is niet nodig om persoonlijke informatie te delen, ik begeleid je door het loslaten en de antwoorden beantwoord je voor jezelf. Dus wil jij ook midden in het duin op Vlieland, ervaren wat loslaten voor jou kan betekenen? Houd dan mijn social media in de gaten of stuur me een berichtje voor meer informatie. 

 

Bedankt voor het lezen, ik ben benieuwd wat je ervan vindt?

 

Liefs Marlies

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *