Wat is ons doel in dit leven?

Een paar dagen terug gaf ik een workshop leren loslaten op een van de mooiste plekjes van Vlieland. Tijdens deze workshop kwam ter sprake wat dan ons doel is in dit leven. Er moet toch een doel zijn, waarom leef ik anders, wat is het doel van mijn leven. 

 

Ik realiseerde me later dat ik dit ooit ook afvroeg, dat ik jaren zoekende ben geweest naar er is toch meer, waarom ben ik hier. Ik heb deze vragen ooit letterlijk uitgesproken naar mijn leiding gevende van dat moment. Omdat ik altijd een knagend onderbuikgevoel had dat me vertelde dat er zoveel meer is. En besefte me vanochtend dat ik dit gevoel niet meer heb, dat ik nu geloof dat de reis, de momenten van iedere dag het doel is. Dit inspireerde me om deze blog te schrijven, omdat ik geloof dat velen hierna op zoek zijn. 

 

Ik denk dat velen zoekende zijn naar de zin van het leven, waarom ben ik hier, wat is de zin van het leven, is er nog meer. En in die zoektocht naar een hoger doel, verliezen we uit het oog waar het echt om draait. Momenten, het NU. Het is mijn waarheid dat we hier als krachtige creators vrijwillig zijn gekomen om dit aardse leven te ervaren. Ik zeg bewust ervaren, omdat ik geloof dat alles een ervaring is. Want als we oneindig zijn, energie zijn, betekent het dat we meerdere malen er bewust voor kiezen om iets te willen ervaren, zo ook dit leven als mens. 

 

Het zoeken naar een hoger doel wordt ook gecreëerd door met name de spirituele wereld, wanneer je dit kan dan…Je moet verlicht zijn, en in die verlichting ligt je verlossing naar het eeuwige zoeken. Maar om verlicht te zijn is het wel de bedoeling dat je eerst van alles gaat doen, of te wel marketing. Ik geloof hier niet in, al zijn er heel veel mensen die je dit willen doen geloven. Door dat zoeken verlies je je doel, je zijn, het NU. Want het is nooit goed genoeg, eerst nog die cursus, dan dat, maar wanneer is het dan goed genoeg. Het is een industrie die goud geld verdient aan al het zoeken. Het is voer voor je EGO die je heel graag wilt beschermen en niet wilt laten groeien, want hij is veel te bang om niet meer nodig te zijn.  Welke gedachte van je ego ben je aan het geloven, waardoor je denkt dat je er nog niet bent?

 

Ik geloof dat je alles al bent, je bent het alleen vergeten. Er is niks mis met jou, je mag alleen weer herinneren hoe krachtig en waardevol je al bent. En hier heb je helemaal niemand voor nodig, alleen de lessen van het dagelijks leven, de momenten het NU. Dat is jouw coach. Wanneer je het zoeken loslaat, en ieder moment kan ervaren zoals het nu is, zul je ontdekken dat juist het willen veranderen, het niet accepteren van dit moment jouw leermoment is. Kijk eens in je leven, waar wil je iets veranderen, en wat zou er gebeuren wanneer het is wat het is. Wanneer je alles wat je ervaart kan ontvangen met open armen? Mag alles wat ervaart, voelt en ziet er voor nu even zijn? 

 

En nu weer terug naar dat doel. Wat zou je doel moeten zijn wanneer je bewust hebt gekozen om hier naar de aarde terug te keren? Is er echt een doel, of heeft je Ego, de maatschappij dit gecreëerd? Wat als je doel deze reis, dit leven zelf is? De reis, jouw leven ik geloof dat dat jouw doel is. Want de reis vul je zelf in, jij als krachtige creator mag en kan jouw leven jouw reis vormgeven zoals jij dit wilt. Je wist dat je alles kon creëren en kon niet wachten tot je dit mocht gaan doen.  

 

Het gaat om de reis, dit leven, waarin je ieder moment de keuze kan maken wat je ermee wilt. Welke keuze ga jij vandaag maken?

 

Liefs Marlies

 

2 gedachten over “Wat is ons doel in dit leven?

  1. Monique Kotte zegt:

    Wat mooi geschreven Marlies. Zo zie ik het ook. Wat is mijn doel in het leven? Ik ben er ondertussen achter. En volg cursussen om er mijn werk van te maken zodat ik uit de zorg weg kan gaan. Maak er een prachtig leven van, ik doe met je mee. ❤️

    • marlies de jong zegt:

      Dankjewel Monique, zo mooi hoe je op dit moment je eigen pad vervolgt en ontdekt hebt. Dat heb ik ook gedaan, en de reis is zo mooi en soms alleen en niet leuk, maar ik ontdekte dat juist de niet leuke momenten de mooiste cadeautjes bevatten. Geniet van je reis! Liefs Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *