Emoties

Emoties, het woord emoties komt van emotion, energy in motion, energie in beweging. 

 

Emoties die fijn voelen bewegen snel, zie het als een snelle draaikolk die door je lichaam heen gaat. We vinden ze fijn en laten ze door ons lichaam heen gaan, omdat het prettig voelt. Denk aan blijheid, enthousiasme, vrolijk, genieten, ontspanning enzovoort. 

 

Emoties die niet fijn voelen zoals angst, verdriet, boosheid draaien minder snel, hierdoor voelen ze minder fijn, of gewoon echt niet fijn. Doordat ze langzamer draaien voel je ze meer, maar het blijft energie. het is dezelfde energie als blijheid, alleen draaien ze langzamer. 

 

Hoe komt het dan dat we wel de fijne gevoelens willen voelen, en de niet fijne gevoelens niet?

 

Dit komt doordat we hebben geleerd dat negatieve gevoelens, zoals ze ook wel worden genoemd er niet mogen zijn. We willen er zo snel mogelijk vanaf, we plakken er een label op, een oordeel, gaan uitzoeken hoe we er vanaf komen, denken dat we zelf iets fout hebben gedaan waardoor we ze voelen, kortom we willen ze niet voelen, en doordat we ze niet willen voelen blijven ze bij ons. 

 

Energie is gemaakt om ergens doorheen te stromen, kijk naar elektriciteit, dat stroomt. Energie is gemaakt om te stromen, wij zijn gemaakt om te stromen. Dus wanneer we iets niet willen voelen, blijft het hangen, gaat het dieper in ons lijf zitten. Terwijl het enige wat energie wil is stromen, verder niks. 

 

Het is dezelfde energie als jij, zullen we eens gaan oefenen met het toelaten van die stroom? Ik ga je wat handvatten geven, waarmee je kan oefenen. Er bestaat geen goed of fout, maar ik hoop dat je open staat om het te ervaren. Want als we alles kunnen toestaan om te voelen, om door ons heen te stromen, komen we in een flow staat. Een staat van zijn zoals je bent, waar alles stroomt. Dan kan de energie van het universum met je samen werken, en zal je leven veranderen.

 • Emoties zijn energie, net als wij. 
 • Emoties zeggen niks over jou!
 • Emoties willen alleen gevoeld worden. Wat gebeurt er als je ja zegt tegen wat je voelt.
 • Je bent veilig om alles te voelen wat je voelt.
 • Emoties zijn draaiende draaikolken van energie, de fijne emoties draaien snel, de niet fijne draaien langzaam. Emoties zijn gemaakt om te bewegen.
 • Jij bent niet gemaakt om energie te veranderen, te stoppen, jij bent gemaakt om het door je heen te laten gaan.
 • Emoties komen door een ervaring die je net had, of door een ervaring die je net had en de emoties nog in jou zitten opgeslagen. 
 • Wanneer je een emotie voelt, benoem dat het energie is die snel of langzaam draait, en geef jezelf toestemming om het door je heen te laten gaan. 
 • Wanneer je een emotie voelt, plak er geen oordeel op, identificeer je er niet mee, en leg er geen verwachting op, laat het zijn zoals het is; energie..
 • De energie van blij is hetzelfde als de energie van angst, alleen de frequentie van hoe snel ze draaien is anders. Herinner jezelf hieraan.
 • We vertellen ons zelf verhaaltjes rondom emoties die niet fijn voelen, hierdoor identificeren we ons ermee en houden we ze vast. Zie mijn andere blog over mijn verhaal. 

 

Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig dit kan zijn, maar ik heb ook mogen ervaren en nog steeds, dat wanneer ik mezelf herinner aan het feit dat het allemaal dezelfde energie is, en dat ik mag oefenen met voelen en toelaten het steeds makkelijker gaat. 

 

Ik hoop dat bovenstaande punten en uitleg jou mogen ondersteunen en begeleiden. Je bent niet alleen, we zijn samen. 

 

Liefs Marlies

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *