Creatie van je eigen leven

We produceren per dag ongeveer 60.000 gedachten, zowel bewust als onbewust. En onze gedachten focussen het liefst op de afwezigheid van iets. Of we brengen de tijd door met denken over het verleden, of nog een favoriet: de toekomst. Een gedachte pakken op het moment is lastig. Probeer het maar eens, stop met lezen, wat denk je? Waarschijnlijk dacht je eerst niets, en dwaalde je al snel af naar iets wat je eigenlijk moest doen, in plaats van dit artikel te lezen. Onze gedachten zijn dus moeilijk te vangen. Het is dus onbegonnen werk, om te vertellen en te verwachten dat je al deze gedachten in de gaten moet houden.

All that we are is the result of what we have thought – Buddha

 

Gelukkig hebben we allemaal een fantastisch systeem meegenomen, zodat we niet alle gedachten hoeven te controleren. Onze emoties. Iedere gedachte creëert een emotie.  En dat is juist waar ik je op wil attenderen. Want emoties kunnen we voelen, we weten dat onze emoties ons iets vertellen en onze richtingaanwijzers zijn. Voel ik me goed, dan weet ik dat ik één ben met mijn innerlijk weten. Voel ik me niet goed, dan weet ik dat er weerstand zit. Weerstand omdat ik niet hetzelfde denk, voel als mijn innerlijk weten. Dus in plaats van het controleren en proberen te vangen van onze gedachten, gaan we luisteren naar onze emoties. We gaan samenwerken met wie we diep van binnen zijn.

 

Allereerst is het belangrijk om al je verwachtingen van wie je bent los te laten.  Als je deze reis wilt maken, zul je opnieuw op zoek gaan naar wie je echt bent. Op dit moment is je leven, je omgeving, je gezondheid een uitkomst van jouw gedachten. Alles om je heen heb je zelf gecreëerd, bewust of onbewust. Dus ja ook jij kan en bent gemaakt om te creëren.

Maar hoe dan, vraag je je af. Ik heb mezelf echt niet ziek gemaakt, of ik heb niet zelf om deze schulden gevraagd. Nou eigenlijk dus wel, je hebt dit zelf gecreëerd.

 

Wanneer je iedere dag een factuur krijgt, verwacht je op dag 7 ook een factuur. Ja toch? De wet van de aantrekkingskracht reageert op jouw energie, dus wanneer jij vaak onbewust dat negatieve gevoel uitzend geeft het universum jou wat je wilt. Het is net zoals in het sprookje van Aladdin.  Aladdin vindt een lamp, poetst hem op en er verschijnt een geest. Die geest is het universum. Hij vraagt wat de wens is van Aladdin, waarna hij zegt: Uw wens is mijn bevel.  Het maakt niet uit wat je wenst, doordat je emotie bij je wens extra energie bijvoegt, reageert het universum hierop.  Het verschil bij Aladdin en in de realiteit is dat Aladdin maar 3 wensen had, en wij hebben het oneindige.

 

All power is from within  and therefore under our control.                – Robert Collier

 

Nu weten we dat het universum reageert op jouw gedachten en gevoel. We weten dat we allemaal kunnen creëren. We weten dat onze wensen en creaties oneindig zijn, net als wij. Dus hoeven we geen enkele druk te creëren om onze wensen nu allemaal uit te laten komen. Omdat we oneindig zijn, hebben we geen haast. We zijn hier nu om te spelen, ontdekken, en te groeien. Creëren doen we het liefst vanuit rust en kalmte, omdat we dan volledig openstaan voor alle antwoorden  op onze vragen en wensen. Wanneer we vanuit druk, of moeten dingen willen realiseren, werken we vanuit weerstand. En bij weerstand zwemmen we tegen de stroom in, we willen met de stroom mee zwemmen.

Om met de stroom mee te willen zwemmen hebben we een goed gevoel nodig. Positieve gedachten en gevoelens. Want samen vormen ze een sterke combinatie. Weet je nog, het gaat niet zozeer om je gedachten, maar om het gevoel wat je bij die gedachten hebt.

 

De beste start is in de ochtend, al je wakker wordt. Want als je de ochtend positief start, neem je dit automatisch mee je dag in. Start je dag en ontwikkel een nieuwe

routine. Bijvoorbeeld: je wordt wakker, hallo nieuwe dag, het wordt een mooie dag, ik ben dankbaar dat ik een nieuwe dag heb, waarin ik mooie dingen mag creëren. Ik ben dankbaar dat ik een warm bed heb enzovoort. Het is belangrijk dat je het ook echt voelt. Losse gedachten zonder gevoel, zijn niet sterk genoeg. Het is dus belangrijk dat je tijd vrij maakt om op zoek te gaan naar alles waar je blij van wordt. Focus je de komende periode eens op alles waar je blij van wordt, vanuit nieuwsgierigheid en enthousiasme. Maak een moodbord, met alles wat je graag wilt creëren en hang hem naast je bed, of ergens waar je vaak bent. Zodat je de intentie vasthoudt.  Focus je iedere dag alleen op alle mooie dingen die je graag wilt zien of horen. Zet je wensen extra kracht bij, door ze in je hoofd echt af te spelen. Dus visualiseer alsof je het al hebt of bent. Onze hersenen weten niet of iets echt is of niet wat jij bedenkt, door dit in ons voordeel te gebruiken. Zet je je wensen extra kracht bij. Sluit al je intenties en wensen af met dankbaarheid. Dankbaarheid dat je dit mocht ontdekken, dankbaar voor alles wat je hebt. Wanneer je dit echt iedere dag opnieuw doet, je door de dag heen tijd vrij maakt om opnieuw je intenties uit te spreken, hoef je alleen maar vertrouwen te hebben dat het naar je toekomt. Wees niet ongeduldig, het komt echt, vertrouw dat het universum het je geeft wanneer jouw tijd juist is. Want het universum moet wel reageren op jouw energie, dat is de wet.

Ga je met mij de uitdaging aan, om de komende weken hiermee te oefenen? Ik doe met je mee. Want hoe meer we oefenen en spelen, des te sterker wordt onze basis waar we vanuit creëren. Je bent het waard,  je bent hier om jij te zijn.Dat is jouw kracht, en daarmee kan je wereld helpen.

Jij bent de schrijver en auteur van jouw verhaal!

 

Liefs Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *