Een andere kijk op overprikkeling

Een andere kijk op Overprikkeling

 

Het is mijn waarheid, dat alles bestaat uit energie. Ook jij en ik zijn een energetisch bewustzijn in een menselijke lichaam in deze menselijke ervaring. Ik geloof dat we hiervoor gekozen hebben, om dit leven op aarde te ervaren. Ik geloof dat dezelfde energie die werelden creëert, door ons heen stroomt. Wij zijn de zee, de lucht en alles wat we ervaren. Alleen zijn we dit vergeten, het was een deel van onze reis dat we dit zouden vergeten, maar ook dat er een moment zou komen, waarop we dit ons weer gingen herinneren. Door ons EGO zijn we gaan denken dat we een apart, afgesneden van de rest individu zijn. Dat we een apart mens zijn, met aparte gevoelens en ervaringen. Het is ons Ego die deze illusie in stand houdt, dit is wat hij kent, ervaart. Maar jij bent veel meer dan dit! Ons ego doet er alle aan om ons te beschermen, te verdedigen, problemen op voorhand te willen tackelen, ons ego is alleen in het verleden en in de toekomst. Ons ego laat ons geloven, dat we de buitenwereld moeten controleren, veranderen.  Maar wat als de buitenwereld een reflectie is van jouw geloof en overtuiging? Wat als alles energie is?

 

En dan nu terug naar overprikkeling. Overprikkeling is een gevoel, een energie  zoals elke andere sensatie en of emotie. Deze energie is traag, en voelt zwaar. Vaak in je hoofd. Of op en in je lichaam. Wanneer we iets voelen wat niet fijn voelt, is onze automatische reactie: ik wil er vanaf. Dit is een programmering die we als mens zijn allemaal met ons meedragen. We willen ervan af, we willen het veranderen. En juist dit zorgt ervoor dat je die energie die je overprikkeling noemt, vasthoudt. Het kan nergens heen, want jij bent ermee in gevecht. En omdat we er niet van kunnen komen, gaan we ook onszelf veroordelen, ook dit is een programmering die we allemaal met ons meedragen. Dus we zijn ermee in gevecht, we willen ervan af, en we veroordelen onszelf, vinden ons zwak, niet goed genoeg, waarom ik etc. Zie je wat dit veroorzaakt. Ik vertel express bovenstaand stuk, zodat je je bewust wordt wat je automatisch doet. Bewustwording is de eerste stap om iets te kunnen veranderen. 

 

Maar hoe kunnen we dan omgaan met overprikkeling, hoe laten we het los?

Heel simpel, door het gevecht ermee te stoppen. Door het te zien als energie, energie die door jou heen wil stromen. Wanneer we oefenen met het comfortabel zijn met oncomfortabele gevoelens, zul je een enorme kracht ervaren. Wanneer we ook overprikkeling kunnen zien als energie, energie die door ons heen wil stromen, die niks zegt over jou, wat niet van jou is, kunnen we stoppen met het willen veranderen. 

Het ervaren zonder oordeel. Zodat het door je heen kan stromen. 

 

Vragen die je mee kan nemen:

  • Is dit wat er echt gebeurt? Of lijkt het alsof het echt gebeurd?
  • Als er geen jij bestaat, als jij een bent met alles, is dit dan wat er echt gebeurd?
  • Als jij niet je lichaam bent, is dit dan wat er echt gebeurd?

Overprikkeling is ook een label, je bent gaan denken dat jij snel overprikkelt bent, of bepaalde situaties niet goed zijn voor jou door bijvoorbeeld een herinnering of verhaal wat je jezelf bent gaan vertellen. Die herinnering of dat verhaal, zorgt voor een sensatie die je bent gaan koppelen aan overprikkelt zijn, waarop het hele verhaaltje zichzelf uitvouwt. Wel verhaal vertel je jezelf?

Kan het zo zijn dat dit niet de gehele waarheid is? 

 

Het kan je helpen om jezelf even in het NU te zetten:

  • Waar is je adem? volg deze een tijdje
  • Waar ben jij ( ik zit bijvoorbeeld nu op een stoel dit verhaal te typen)

 

Je gaat dan ontdekken hoe je geest je in het verleden laat zijn ( die herinnering), of in de toekomst. Je kan dan ook duidelijker je verhaal wat je jezelf vertelt ontdekken.

 

Ben jij overprikkeling? Of ben je je bewust van de energie die we overprikkeling noemen?

 

Wanneer jij het niet bent, kun je het dan door je heen laten stromen?

 

En wanneer je hiermee gaat oefenen, door iedere keer de vragen door te nemen, ga je ook ontdekken waar en hoe je jezelf tegenhoudt. Onderstaande visualisatie oefening, is een mooie oefening die je altijd kan gebruiken. Hiermee sluit ik deze blog af, ik hoop dat je er wat moois uit kan halen. En dat je steeds meer mag ontdekken, wat voor mooi mens je bent!

 

Visualisatie:

 

Hoe zou het voelen wanneer die energie van overprikkeling van je af zou glijden?

Hoe zou je je voelen wanneer je je helder en alert voelt?

Hoe kijk je dan?

Hoe beweeg je dan?

Wat doe je dan?

 

Liefs Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *