Emoties hoe gaan we ermee om en hoe laten we ze los.

We zijn gaan geloven wat we ervaren op dit moment. We zijn gaan geloven dat wanneer we een gedachte hebben dat we niet goed genoeg zijn, we dit ook zijn. We zijn gaan geloven dat wanneer we een diagnose krijgen we deze diagnose zijn. We zijn gaan geloven dat wanneer we het beroep uitoefenen, we dit beroep zijn. 

 

Maar wat als dit alles een illusie is? Wat als ons lichaam alle energie  door de dag heen filtert wat we tegenkomen in de buitenwereld. En die energie wordt omgezet in sensaties die  we ervaren als emoties, ons ego labelt  de emoties als goed/fout gebaseerd op trauma die we eerder hebben ervaren maar niet konden doorvoelen op dat moment. 

( Iedereen ervaart trauma in zijn leven, trauma is energie wat vast is gaan zitten in je lichaam, omdat we het op dat moment dat we iets ervaren wat niet fijn was niet konden voelen). 

 We  leven in een wereld waar dualiteit is, goed of fout wat automatisch een oordeel op datgene wat we ervaren  veroorzaakt.  We doen dit allemaal onbewust, het is een coping mechanisme om om te gaan met iets wat je ervaart. Het hoort bij het mens zijn, dus ga jezelf er niet om veroordelen. 

 

Op dit moment zitten we in een transformatie, er komt meer licht op aarde en in jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat alle schaduw alle trauma en emoties wat je niet kon voelen ruimte wil maken voor dit licht.  Dit is een natuurlijk proces die iedereen of je er nu in gelooft of niet doormaakt. 

 

Zonder schaduw geen licht en andersom, we moeten onze schaduwkanten ( de kanten die we liever niet ervaren van onszelf) doorvoelen om ze vrij te laten. 

Het heeft mij enorm geholpen om afstand te creëren, om emoties te gaan zien zoals ze zijn. Daarom heb ik ze hieronder beschreven in een soort van physics, ik hoop dat het je mag helpen bij jouw proces.

 

Emoties zijn sensaties die verschijnen en weer gaan. Emoties zijn energie, wat door je heen stroomt aan de hand van een ervaring die je opdoet. Ons ego gaat deze sensaties benoemen, we geven er een naam aan ( schaamte, angst, blij, gelukkig), aan de hand van hoe ze voelen leggen we er een oordeel op. Het is goed of fout, ik wil het voelen,  ik wil het niet voelen het mag er wel zijn, het mag er niet zijn. dit proces gebeurt onbewust.

 

Oefen hiermee, zie alles wat je voelt zoals hierboven beschreven staat. En heb compassie voor jezelf. Hoe meer je het oordeel kunt loslaten van datgene wat je voelt, hoe meer je het loslaat, jezelf bevrijd. Door een oordeel op iets wat we voelen te leggen, leggen we een verbinding met datgene wat we voelen. We gaan dan denken dat wij dit zijn, of dat het iets zegt over ons. Hierdoor kan het niet door ons heen stromen, en zet het vast in je lichaam ( trauma). 

 

Observeer  en voel zonder oordeel wat je ervaart op dit moment, alleen in dit moment het NU kun je het loslaten.

 

Het is een misvatting om terug naar je verleden te gaan om jezelf te helen, de enige manier om jezelf te helen is NU. We zijn geprogrammeerd of te wel onbewust gaan we direct op zoek naar wat iets vandaan komt, we willen uitzoeken hoe en wat, we willen het controleren. 

Juist hierdoor houd je het vast! Alleen in het Nu kun je iets veranderen. Je hebt altijd die keuze!

 

The Way you heal is just feeling….

 

Ik hoop dat deze blog je een stukje verder mag helpen in jouw reis.

 

Ik weet uit eigen ervaring dat dit het aller lastigste stukje is, ik ondersteun je graag in de workshops die ik geef op Vlieland. In een kleine groep gaan we leren loslaten en begeleid ik je door een aantal oefeningen heen, zodat je zelf gaat ervaren hoe het werkt en hoe het voelt. Loslaten omringt door de zee, in het duin met begeleiding van mij, zorgt voor een fantastische ervaring. 

 

Neem een kijkje op mijn website of social media voor actuele datums. 

 

Liefs Marlies

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *