Houden van jezelf

Houden van jezelf

 

Heb je wel eens een jong kind geobserveerd? Jonge kinderen zijn de ultieme vorm van zelfliefde, ze vinden zichzelf de allerleukste, volgen hun hart,voelen ultieme zelfliefde waarna wij de wereld om hun heen dit afleren. Wees niet zo egocentrisch, denk aan de ander, nee dit moet je niet doen want dan denkt die dat.. Wees gehoorzaam en ga maar door. Zie je wat er gebeurt??? Wij leren onze kinderen net zoals ons is geleerd dat we niet naar onszelf moeten luisteren, maar naar de regels en wetten zoals die voor iedereen is opgesteld. ( dit is niet bedoeld om je een schuldgevoel aan te praten, we doen het allemaal omdat we dit zelf ook zo geleerd hebben, ik schrijf dit juist zo zodat we bewuster gaan kijken naar waarom we dingen doen zoals we ze doen). Waarom leren we onze kinderen niet dat ze helemaal perfect zijn zoals ze zijn, dat ze altijd naar hun hart mogen luisteren, dat emoties ook een deel zijn van hun. En dat we hier op aarde zijn om ieder ons eigen pad te bewandelen, ook zij. Onze kinderen hebben bewust ervoor gekozen om deze aardse ervaring te ervaren, net als wij. Waarom zouden we ze direct leren dat je naar anderen moet luisteren, dat anderen antwoorden hebben in plaats van ze te stimuleren om te voelen wat ze willen. 

 

We hebben geleerd om de buitenwereld belangrijker te maken dan onze eigen binnenwereld. We hebben geleerd dat we antwoorden buiten onszelf moeten zoeken. We geven onze eigen kracht weg aan een ander, omdat we denken dat zij het wel weten. We oordelen, delen in dualiteit, iets is goed of fout, hierdoor creëren we overtuigingen die we gaan aannemen als waar. We gaan erna leven en vergeten onze echt ik, onze waarheid. 

 

Wij mensen hebben de wereld opgedeeld in goed of fout, in regels en wetten die gelden voor iedereen. Maar iedereen of je het nu gelooft of niet, is hier gekomen uit liefde voor deze aardse ervaring. Het is niet de bedoeling dat ons leven op aarde een strijd is, het is de bedoeling dat we volgens ons eigen waarheid het leven gaan ervaren. 

Jij bent hier om jouw pad te bewandelen, niet die van iemand anders. Je hoeft niks te doen om groots te zijn, je bent al groots omdat je ervoor koos om dit leven te ervaren. Je hoeft niks te doen om liefde te verdienen, je bent het al, je hoeft niks te doen om waardevol te zijn. Je bent al waardevol omdat je voor deze reis koos. 

 

We zijn oneindig liefde, jij en ik. Je bent zoveel meer dan dat je kan waarnemen. Wanneer we van onszelf leren houden zoals we zijn, wanneer we ons hart gaan volgen, wanneer we eerst gaan voelen wat we willen, en wanneer we alles zonder oordeel er kunnen laten zijn, dan doorbreken we het zwemmen tegen de stroom in. Dan kan alles weer gaan stromen, en zul je ervaren dat je altijd geleid wordt. 

 

Kan je nu die liefde voelen voor jezelf, in de wetenschap dat je met liefde en blijdschap begon aan deze reis? Dat je uit dezelfde grootste energie bestaat als waar het hele universum en de aarde van zijn gemaakt? Kan je voelen hoe groots je bent? Kan je voelen dat je niks meer hoeft te doen om perfect te zijn? 

 

Ik hoop dat deze blog je heeft geïnspireerd om jezelf te mogen zijn, om onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Om iedere dag meer liefde voor jezelf te mogen voelen en toelaten.

Om verhalen en overtuigingen los te laten, ze zijn niet van jou, je hebt ze aangenomen als jouw waarheid maar jij bent het niet. 

Ik hoop dat het je mag inspireren om je hart te volgen, en dat je anderen weer kan inspireren door je hart te volgen. Zodat we ons gaan herinneren dat we allemaal precies zijn zoals we behoren te zijn, dat we kunnen zijn wie we zijn. Liefde.

 

Herinnering: 

  • Neem iedere dag een moment waarop je bewust liefde voor jezelf laat stromen, dompel jezelf onder in liefde.
  • Vraag je bij alles af, wordt ik hier blij van, maakt mijn hart een sprongetje
  • Herinner jezelf bij keuzes of vragen: wat voel ik, wat wil ik en volg het
  • Oefen met het worden van een toelater zonder oordeel, voel de emoties zij zijn ook een deel van jou, maar wordt ze niet. Je bent ze niet, je neemt ze waar. Je ziet ze.
  • Wees lief voor jezelf, dit leven is jouw ervaring niet van anderen, iedereen heeft zijn eigen ervaring, heb compassie voor anderen, oordeel niet, door van jezelf te houden verspreid je automatisch jouw liefde naar anderen.
  • Baby stapjes zijn ook stapjes.

                  

 

Liefs Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *